En kille med en laptop

Hur mycket tjänar man på YouTube?

YouTube är en av de mest använda sociala medierna i dag, och det är inte svårt att se varför. Folk använder YouTube för allt från nyheter och underhållning till skolning och jobbrelaterad information. Det är enkelt att använda, och det finns massor av olika saker att titta på.

Hur man tjänar pengar på YouTube

Det finns massor av olika sätt att tjäna pengar på YouTube, och det beror helt på vad du är intresserad av. Om du är en skapare, finns det möjlighet att tjäna pengar genom annonsering, sponsorskap, merchandise och fler. Lär dig mer om hur man tjänar pengar på YouTube nedan.

Annonsering

En av de vanligaste och mest lönsamma sätten att tjäna pengar på YouTube är genom annonsering. YouTube tillåter skapare att lägga till annonser i sina videoklipp, och du tjänar pengar varje gång någon ser en av dina annonser. Ju fler människor som ser och klickar på dina annonser, desto mer pengar tjänar du.

Sponsorskap

Det finns också möjlighet att tjäna pengar genom sponsorskap. Detta innebär att företag betalar dig för att nämna eller visa deras produkter i dina videoklipp. Detta är en bra inkomstkälla för skapare som har en stor och lojal följarskara.

Merchandise

Ett annat sätt att tjäna pengar på YouTube är genom försäljning av merchandise. Detta innebär att du säljer saker som T-shirts, muggar och andra produkter med ditt YouTube-varumärke på. Du kan sälja dessa produkter genom att lägga till en länk till dem i beskrivningen av dina videoklipp eller på din YouTube-kanal.

Partnerprogram

YouTube har också ett partnerprogram som gör det möjligt för skapare att tjäna pengar på deras videoklipp. Detta innebär att du får en del av annonsintäkterna från dina videoklipp. För att kvalificera sig för detta program måste du ha en populär YouTube-kanal med tusentals prenumeranter.

Donationer

Donationer är en annan populär metod för YouTubers att tjäna pengar. Donationer fungerar genom att tittare donerar pengar till sin favorit YouTuber. Donationer är oftast gjorda med hjälp av tjänster som PayPal eller Patreon. Donationer är inte ett fast belopp, utan tittare donerar ofta det belopp de tycker är lämpligt.

Hur många visningar måste man ha för att tjäna pengar på YouTube?

Google betalar ut 68% av AdSense-intäkterna, så för varje 100 dollar en annonsör betalar, betalar Google 68 dollar till publicisten (YouTuber). De faktiska ersättningsnivåerna som en annonsör betalar varierar vanligen mellan 0,10 och 0,30 dollar per visning, men ligger i genomsnitt på 0,18 dollar per visning. I genomsnitt kan en YouTube-kanal få 18 dollar per 1000 ad-visningar, vilket motsvarar 3-5 dollar per 1000 video-visningar.

Hur skapar man en YouTube-kanal

Om du är intresserad av att starta ett YouTube-konto, är det en enkel process. Såhär gör du:

  1. Gå till YouTubes webbplats och klicka på "Skapa ett konto".

  2. Använd din befintliga Google-konto eller skapa ett nytt.

  3. Fyll i de obligatoriska fälten, inklusive namn, e-postadress och lösenord.

  4. Klicka på "Skapa konto".

  5. Bekräfta din e-postadress genom att klicka på länken i bekräftelsemejlet från YouTube.

  6. Logga in på ditt nya YouTube-konto.

Välja nisch och innehåll

När du skapar ditt YouTube-konto och börjar titta på olika videoklipp, är det viktigt att du väljer en nisch och ett innehåll som är intressant för dig. Detta är en viktig del av att bygga en populär YouTube-kanal. Folk vill se videos som de är intresserade av, och om ditt innehåll inte är intressant eller engagerande, kommer det inte att få många visningar.

Du bör också försöka hålla dina videoklipp korta och smidiga, mellan 2-5 minuter. Folk har en kort uppmärksamhetsspann, och det är viktigt att du inte tappar deras intresse. Se till att du har en tydlig början, mitt och slut på dina videoklipp, och försök att hålla dem snygga och professionella.

Det finns massor av olika sätt att tjäna pengar på YouTube. Välj det alternativ som passar bäst för dig och börja tjäna pengar på dina videoklipp idag!